Carti care merita citite

Carti care merita citite in aceasta vara

Top 3 carti crestine care merita citite

Cu siguranță vara este unul dintre cele mai dorite anotimpuri ale anului. Motivele sunt diverse: copiii intră în vacanță, familiile merg în concediu, bunicii sunt vizitați, ziua mai lungă etc. Pentru noi, vara este cel mai frumos anotimp pentru că avem mai mult timp pentru citit. Fie că ne relaxăm acasă sau mergem într-o scurtă plimbare, cartea este loialul nostru tovărăș de viață.  Tocmai de aceea ți-am pregătit câteva recomandări cu carti care merita citite in aceasta vara.

Cărțile au fost alese din trei domenii diferite. Pentru o dezvoltare personală morală și spirituală plenară, este recomandat să citim divers, nu doar dintr-o anumită categorie. Așadar, am ales 3 carti crestine care merită citite din categoriile Carti spirituale, carti etica crestina și carti biografice

#1 Tânjirea după Dumnezeu  – Richard J. Foster & Gayle D. Beebe

O lucrare devoțională clasică apărută în anul  2009, cartea prezintă șapte căi ale devoțiunii creștine. Dacă dorești să crești din punct de vedere spiritual este necesar să ai o bogată viață devoțională. Nu există creștere fără devoțiune, fără intimitatea cu Dumnezeu. Atât de mulți creștini doresc să fie puternici în fața ispitei, dar sunt atât atât de slabi și indisciplinați din punct de vedere devoțional. tanjirea dupa Dumnezeu

Titlul cărții este extrem de sugestiv. Punctul de plecare al creșterii spirituale este tânjirea după Dumnezeu, dorința după El. Este ceea ce spune psalmistul: “Cum dorește un cerb izvoarele de apă, așa de dorește sufletul meu, pe tine Dumnezeule.” Deseori Biblia vorbește despre acest subiect în termeni metaforici. Creștinul trebuie să fie flămând și însetat după Dumnezeu.

Cartea Tânjirea după Dumnezeu te va învăța cum să fii flămând și însetat după Dumnezeu. Autorii identifică cele șapte căi și le exemplifică cu scurte biografii ale unor giganți ai credinței.

Cum putem să fim modelați în așa fel încât viața noastră să devină o expresie a spiritului lui Cristos? Pur și simplu intrăm într-o viață cu Dumnezeu, într-o relație răscumpărătoare și caracterizată de comunicare, una în cadrul căreia propria noastră viață ajunge să fie deschisă la influența Duhului Sfânt. Duhul inițiază viața în noi și ne călăuzește într-un proces nesfârșit de formare înspre asemănarea cu Hristos. – Extras din Introducere

Dacă nu mai simți locuirea Duhului în templul trupului tău, îți recomandăm să citești această carte. Citind:

  • Vei descoperi semnificația tânjirii după Dumnezeu.
  • Vei învăța cum să ai o relație mai profundă cu Dumnezeu

 

Carti care merita citite recomandate de Book-House.ro

 

#2 Alegeri morale – Scott B. Rae

O altă lucrare de referință care poate fi inclusă în carti care merita citite este o clasică introducere în etica creștină. Trăim vremuri în care progresismul occidental promovează învățături morale depravate, care contravin învățăturii Biblice. Din acest motiv considerăm că este necesar să ne consolidăm poziția și argumentele în favoarea eticii biblice conservatoare.alegeri morale

Autorul tratează subiecte precum: avort, etica sexuală, legiferarea moralității, eutanasierea etc. Dacă dorești să aprofundezi acest subiecte și să cunoști perspectiva Bibliei asupra lor, recomandăm această introducere în etică.

Fiecare capitol al cărții se încheie cu:

  • Un paragraf final în care cititorii sunt ajutați să-și amintească ideile principale din capitolul lecturat.
  • O secțiune „de citit” care recomandă alte cărți pentru aprofundarea subiectului.
  • Note puse anume la final pentru a face lectura mai fluentă și pentru a pune la dispoziția cititorului materiale explicitare adiacente.

Citind această carte vei obține răspunsul Bibliei la problemele și dilemele morale actuale.

 

#3 Căutându-l pe Allah, L-am găsit pe Isus –  Nabeel Qureshi

Biografia recomandată este o carte apărută în 2015 și relatează modul uluitor cum un musulman s-a convertit la creștinism. În această carte Nabeel Qureshi (1983 – 2017) ne introduce în intimitatea unei familii musulmane și ne povestește cum și-a dezvoltat pasiunea pentru islam. Ulterior a descoperit, contrat voinței sale, mărturii ale învierii lui Isus dintre cei morți și ale dumnezeirii Sale.

Cartea urmărește trei scopuri:Cautandu-l pe Allah, l-am gasit pe Isus

  1. Să dărâme zidurile, dăruindu-le cititorilor nemusulmani perspectiva din interior, asupra a ceea ce se petrece în inima și mintea unui musulman.
  2. Să echipeze cititorul cu anumite adevăruri și cunoștințe care dovedesc temeinicia argumentelor cuprinse în pledoaria pentru Evanghelie, prin contrast cu cea în favoarea islamului.
  3. Să descrie imensele frământări lăuntrice prin care trec musulmanii care se încleștează în lupta cu Evanghelia, inclusiv sacrificiile și îndoielile care îi încearcă.

Citind această carte te vei bucura de o lectură plăcută, fascinantă și vei descoperi argumente puternice în favoarea credinței creștine.

 

Cu siguranță lista cartilor care merita citite in aceasta vara  poate continua la nesfârșit, și recomandăm citirea mult mai multor carti crestine de calitate. Dacă ești pasionat de lectură și scris, nu uita de programul nostru de fidelizare a recenziilor făcute !

Tu ce cărți ne recomanzi să citim în această vară?

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *